Sok szeretettel köszöntöm Tulipános Viseletműhely honlapomon! Családomban szinte mindenki zenélt, s én sem voltam kivétel. Engem különösen a népzene és néptánc ragadott magával. Ebből következően minden érdekelt, ami a magyarság hagyományos kultúráját jelentette. A parasztházak, a régi használati tárgyak, melyeket különös kézügyességgel faragtak, hímeztek, vagy éppen pingáltak, s legfőképpen a gyönyörű viseletek….

Lenyűgözött a formák, a motívumok csodálatos szépsége és gazdagsága. Így érlelődött bennem aztán a gondolat, hogy ezt a páratlan kincset felhasználjam öltözékeim díszítésére. Immár 25 éve működő ruhakészítő vállalkozásom révén másokkal is megoszthatom ezt a csodát.

A hagyományos díszítőelemeket helyenként változatlanul, máskor újragondolva jelenítem meg hímzés vagy szitanyomás formájában. Arra törekszem, hogy harmonikusan keveredjen a hagyomány a modern ízlésvilággal. Ezért öltözékeink leginkább természetes, nemes anyagokból, a mai kornak megfelelő, az alakot előnyösen hangsúlyozó szabással, gondos kézi munkával készülnek.

S mint a zenei stílusok is különbözők, ugyanígy megtalálhatók kollekciónkban történelmi korok hangulatát idéző darabok, például honfoglaláskori motívumokkal, vagy a reformkort idéző zsinórral, paszománnyal gazdagon díszített viseletek.

A nőknek készített kollekciót szoknyák, ruhák, blúzok, kosztümök, kabátok, kiegészítők alkotják. A kislányoknak ruhácskákat terveztünk, melyek némelyike a női ruhatárban is megtalálható, s így édesanya és kislánya együtt is viselheti. A férfiaknak és a kisfiúknak kényelmes pamutvászon ingeket készítünk.

Vállalásunk, hogy a hozzánk betérőknek magas minőségű, gondosan megtervezett, aprólékos munkával kivitelezett darabokat kínáljunk. Ezen kívül egyedi megrendeléseknek (pl.: menyasszonyi- vagy menyecskeruha, fellépőruha) is igyekszünk eleget tenni.

Azt szeretném, ha minél többen viselnének olyan öltözéket, amelyeken keresztül megmutathatják egyéniségüket és közös kincsünk, a magyar hagyományok szeretetét.

A tervező munkában, a  a gyönyörű hímzés és nyomat minták megrajzolásában alkalmanként segítségünkre van  a tehetséges iparművész, Nagy Éva.