TULIPÁNOS VISELET A JÓZSA JUDIT GALÉRIÁBAN
Szombati Klára a Tulipános Viseletműhely megálmodója és létrehozója, a Tulipános Viselet márkanév tulajdonosa 2018. szept. 7., péntektől, otthonra lelt a Józsa Judit Galériában!
A magyar népi hagyomány egyik legcsodálatosabb területét, a textilművességünket továbbvivő és megújító ruhatervező Szombati Klára 27 éve működő ruhakészítő vállalkozása mára már bizonyított: a magyar örökség elkötelezett híveként, magyar kézműves remek díjas alkotó.
Őt idézem:„1991 óta foglalkozom ruhák tervezésével és kivitelezésével. Olyan öltözeteket készítek, melyeken megjelennek csodálatosan gazdag magyar népi díszítőművészetünk elemei, helyenként változatlan, máshol újragondolt formában. Arra törekszem, hogy harmonikusan ötvözzem a hagyományt a mai modern ízlésvilággal. Öltözékeim különleges fűszerét gyönyörűséges népi motívumok, vagy régi kézműves technikák adják, melyek modern formákba öntve, a mai elvárásoknak megfelelő, minőségi alapanyagokon, változatos, divatos fazonokban jelennek meg, hogy egy modern női ruhatár szeretett darabjai lehessenek.
Elkötelezett vagyok hagyományos értékeink megőrzése és népszerűsítése mellett valamennyi öltözékem tervezése, kivitelezése és bemutatása során. Szeretném, hogy minél többen viseljenek olyan ruhadarabokat a mindennapi életben és különleges alkalmakkor, melyeken keresztül megmutathatják egyéniségüket, kifejezhetik nemzeti identitásukat és közös kincsünk, a magyar hagyományok szeretetét!”
A Tulipános Viseletműhely öltözékeit a Képző és Iparművészeti Lektorátus, illetve a Hagyományok Háza Népi Iparművészeti Bíráló Bizottsága zsűrizte. 2017-ben Magyar Kézműves Remek díjban részesült. 2017-ben a Földművelésügyi Minisztérium Hungarikum pályázatán kollekcióm támogatást nyert, és részt vehettem a FolkTrend divatbemutatón. 2018-ban ezekből az öltözékekből válogatott néhány darab megjelenhetett a Műcsarnok Kéz Mű Remek kiállításán.

Magyar lányok, asszonyok: TULIPÁNRA FEL! Aki ilyen szép ruhadarabot szeretne, elérhető áron megvásárolhatja a 1053. Bp. Városház u. 1-ben, a Józsa Judit Galériában, amely a Tulipános Viseletműhelyt befogadta és ezentul a Tulipánis Viselet bemutatóterme itt fog működni Budapest belvárosában.
Nyitva tartás: hétköznap: 10-18 h. Tel: 003619517334
A Tulipános Viseletműhely – Szombati Klára honlapja: www.szombatiklara.hu
Email címe: info@szombatiklara.hu

Szeretettel várunk mindenkit!

Üdvözlettel:

Józsa Judit
kerámiaszobrász, művészettörténész
a Magyar Kultúra Lovagja